vrijdag 1 februari 2013

Eerste duik in de oceaan

Vandaag mijn eerste duik voor de cursus in de oceaan gemaakt. Natuurlijk ben ik al eens bij Bali gedoken, maar toen werd alles voor je gedaan.
Nu moet je alles zelf in elkaar zetten, checken bij je buddy en alles in de gaten houden.
Eerste een ondiepe duik gemaakt naar een kleine 10 meter. Daar zijn de foto's van. Hier zaten nog net heel veel vissen, maar het was ook vooral bedoeld om te wennen en om naar schildpadden te zoeken. Die zaten er natuurlijk net niet nu.
Na 35 minuten weer op de boot om even wat te drinken. Hierna weer het water in om wat oefeningen te doen zoals, je trim vest (waar je fles aan zit en waar lucht in kan om te blijven drijven als je wilt enz.) in het water aan doen, regulator (ademautomaat voor in de mond) wisselen met de snorkel en je masker legen voor als deze vol water zit. Hierna weer een tijd gedoken, nu naar (zo zal later blijken) precies 18 meter. Tijdens deze duik kon de camera niet mee (kan maar tot 10 m) en hier natuurlijk we veel meer vissen en een zeeschildpad gezien. Weer oefeningen en daarna weer door. Toen ineens lag er een rog op de bodem te koekeloeren. Toch maar even een bochtje omheen gemaakt, want daar wil je niet door gestoken worden. Vervolgens onder de rotsen, bijna niet te zien, ligt er een slapende haai en later komen we nog een lionfish tegen. Die horen hier overigens niet te leven, want ze eten de andere vissen op en hebben zelf geen natuurlijke vijanden. Daardoor is dat de enige vis die door de Marine park wordt gevangen om het aantal te controleren.
Daarna weer naar boven met een laatste oefening. Ik moest doen alsof ik geen lucht meer had en samen met je buddy (met haar tweede regulator) moet je dan opstijgen. Aan het oppervlak moet je met de mond je vest opblazen om te blijven drijven, maar dat valt niet mee met al die golven. Hierdoor erg veel zout water binnen gekregen, maar ja we gingen toch weer terug naar de wal.
Daar even genoten van een paar lekkere kippenvleugeltje. Natuurlijk niet voor we alles hebben schoongespoeld en opgeruimd.

Zo dat was eigenlijk wel alles voor wat betreft het duiken. Veel meer foto's zal ik wel niet kunnen maten in verband met de diepte, maar het bewijs is er wel ;)

Groetjes en tot later

Geen opmerkingen:

Een reactie posten