donderdag 20 december 2012

Aankomst Saba


Aangekomen op Saba,
Woensdag ochtend half 8 op weg naar Saba. NA een vlucht van ruim een uur kom  ik aan op St Maarten Airport. Na de plichtplegingen bij douane en de incheck bij Winair (Saba luchtvaartmaatschappij) Worden we met ong. 30 personen naar het vliegtuig gereden. Na een kwartier in de herrie vliegen landen we op het vliegveld van Saba. Voor degenen die gezien hebben hoe de landingsbaan ligt, nee we zijn niet in zee beland. En dan stap je uit en sta je op Saba. Nog niet voorbij de douane of Rachel (mijn werkgever) komt al om de hoek hallo zeggen en we kunnen met de taxi van haar man Rodney vertrekken. Het is echt één lange kronkelige weg omhoog. Denk aan kleine bergdorpjes in Frankrijk. Na tien minuten komen we aan in Windwardside hier stoppen we gelijk even bij de nieuwbouw van de bakkerij. De tegels liggen erin en de machines staan nog netjes ingepakt te wachten op gebruik. Hierna rijden we door naar de haven (hier stopt de weg ook) en gaan we lekker lunchen. Het is aanvoerdag van de goederen en de komende 3 weken komt er niets nieuws binnen. Er gaan dus wagens vol de berg op om alle winkels te bevoorraden. Ook betekent dit dat je in de winkel voldoende moet kopen, want over drie weken is er niets meer te krijgen.  En dan is het tijd voor mijn appartement. Bij aankomst niet echt een fijn aangezicht, maar na ’s avonds wat te poetsen en te boenen en alles te verplaatsen wordt het toch wel wat.
Vandaag vooral boodschappen gedaan internet toegang geregeld (er is hier een groot WiFi netwerk waar je een toegangscode voor koopt) en een lokaal telefoonnummer. Beetje de omgeving verkend door een leuk wandelpad te lopen. Mooie uitzichten en… voor mijn vrienden van DVO 4 ja er zijn kippen!!
Tot zover vandaag



Later meer

1 opmerking:

  1. Hoi Marlies,

    Misschien wat laat, maar heel fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig Nieuwjaar. Ik hoop dat het een jaar wordt waar je altijd met plezier op terug gaat kijken.

    Groetjes,

    Hans Wentink

    BeantwoordenVerwijderen