donderdag 21 maart 2013

Eindelijk….


 Eindelijk is het dan zo ver. Na weeeeeeken wachten zijn de ramen en deuren in het pand geplaatst! Waren ze vorige week netjes op het eiland aangekomen, zo zijn ze deze week netjes geplaatst. Natuurlijk ging alles niet helemaal vlekkeloos. Omdat een andere fabrikant ze heeft gemaakt na het faillissement van de vorige leverancier klopte de bevestiging niet met de voorbereidingen aan het pand. Gelukkig was de aannemer zo slim om eerst bij een ander gebouw te beginnen. Daar kon hij even ‘oefenen’ en kijken hoe hij ze het beste kon vastmaken. Zoals het zou moeten vond hij niet stevig genoeg, dus naar Sint Maarten om daar extra bevestigingen op te halen.  Maar gisteren was hij terug en toen ging het rap. ’s Middags loop ik naar de nieuwe bakkerij en tot mijn verbazing zit alles erin en alles kan op slot. Dus………… de sleutel is aan ons gegeven!


 
 
 
 
Inmiddels zijn ze ook begonnen met het aansluiten van het gas voor de oven en als het goed is (maar je weet nooit) wordt de koeling deze week echt aangesloten. Er zijn rekken voor de opslag van grondstoffen aangekomen dus alles kan dan goed opgeborgen. Ook hier natuurlijk problemen, want de vier buizen waar de rekken overheen moeten (de hoeken dus) zijn gebogen aangekomen en dus niet goed bruikbaar. Het kan ook nooit eens in één keer goed gaan. Nu uitzoeken wie dit heeft beschadigd om eventuele kosten te verhalen, maar dat zal niet makkelijk zijn. Ook de wasbak is niet onbeschadigd binnen gekomen. Deze was dan ook slecht verpakt, terwijl ze weten dat hij op een boot, op zee wordt vervoerd! Enige positieve is dat alles er wel bij zat, wat dat betreft dan. De melk en de boter voor de bakkerij was voor de zoveelste keer vergeten. Zo even wat frustratie van de ‘Caribische mentaliteit en werkwijze’ weggeschreven.

 
 
 
 
 
Wat wel leuk is dat er deze week een stagiaire op snuffelstage is. Ze doet het erg goed. Leuk om te laten zien wat bakken is en misschien komt ze volgend jaar wel langer stage lopen.

Wat betreft de vrije tijd, die heb ik weer lekker gevuld met duiken. Zondag zelfs 3 duiken op één dag. Echt mooi, allemaal! Maandag weer een nachtduik gedaan. Veel krabben gezien en een vis die een andere vis op at. Daar zijn foto’s van, maar die moet ik nog even bij iemand anders ophalen. Die volgen nog.

1 opmerking:

  1. Hoi Marlies, de ramen en deuren staan erg mooi! En alles kan op slot. Maar de spoelbak is wel erg krom van de boot gekomen. Nou hopen dat het weer goed (recht) komt. Groeten van mama doei doei

    BeantwoordenVerwijderen